23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Mattor gör skillnad i rummet

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

När du väljer matta så kommer ditt val bidrar till ditt rums intryck och bör göras med omsorg.

Ett kalt rum ser mer ombonat och mysigt ut med en tjock matta på golvet. En matta har inte bara en ljuddämpande effekt, utan tillför även stil till rummet och är skön att gå på.

I nedanstående text får du info och tips på hur du ska tänka vid köp av en ny matta:

Vilken funktion ska mattan fylla?

Det finns en mängd olika sorters mattor och en mängd olika platser att ha en matta. Mattor är olika baserat på användningsområde, smak, stil och material. Du kanske vill att din matta ska sticka ut, eller smälta in i rummets inredning eller bara tillföra värme.

Oavsett varför du vill ha en matta, eller vart du vill ha den, så finns det garanterat en för just dig tack vare det enorma utbudet som finns tillgängligt idag. Både online och i butiker.

Olika sorters mattor

Det finns en uppsjö av olika sorters mattor. En matta kan vara tillverkad i ett antal olika material, till exempel tencel, ull och viskos. De kan också variera i storlek - små, stora, medelstora och gigantiska.

Även formen på olika mattor kan variera, det finns till exempel runda, fyrkantiga, långa, smala och breda mattor. Det finns helt enkelt mattor för alla smaker.

Också mattans lugg finns i olika längder för olika tycke och smak. Det finns de mattor som är helt utan lugg, de som har kort lugg, de med lång lugg och så finns det ryamattor.

Mattor för olika rum

Exempel på mattor som delas in efter vad för sorts rum de passar extra bra i är: badrumsmattor, köksmattor, vardagsrumsmattor, hallmattor, balkong- eller uterumsmattor samt barnrumsmattor.

De mattor som är specifikt lämpade att ha vid ingången eller på balkongen eller i uterummet är oftast extra slitstarka samt i många fall vatten- och smutsabsorberande och väderbeständiga.

Att välja rätt matta

Om du har husdjur så kanske du inte vill investera i den mest exklusiva mattan utan föredrar en slitstark variant. Eller tvärtom, du har en fin salong där du vill ha en riktigt exklusiv matta.

Vissa föredrar en matta som gör att det ser ombonat och mysigt ut, andra vill ha en matta som piffar upp rummet.

En matta ska smälta in i rummet

Det är oftast en smart ide med en matta som smälter in i rummet istället. Oavsett vad du bestämmer dig för så hittar du alla typer av mattor i olika kvaliteter, färger, storlekar och prisklasser hos Classic Collection.

Fundera, jämför och planera

Det är inte alltid lätta att välja rätt matta, och mattan du väljer är dessutom avgörande för rummets intryck, därför bör du fundera noga innan du bestämmer dig för vilken matta du ska köpa.

Glöm inte halkskyddet!

Innan du bestämmer dig är det viktigt att tänka på mattans tilltänkta användningsområde då det finns mattor i olika prisklasser. Kom även ihåg att komplettera med ett mattunderlägg med halkskydd för att hålla mattan på plats och förlänga dess livslängd.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063