23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Kasta dig ut i ett överskådligt renoveringsproje

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vi står i renoveringstider. För den som har ett hus eller sommarhus så är hela året en enda stor renoveringstid. Huset behöver alltid passas på och förbättras eller förändras.

Är det inte badrummet som ska renoveras så är det köket eller altanen. Men att hålla fokus på en grej är faktiskt svårare än man kan tro.

När man äger ett hus gäller det att inte tappa vare sig fokus eller överblicken över allt det som behöver göras. Att byta tak, fixa till fasaden, slipa golv, renovera invändigt och utvändigt, listan kan göras milslång. Men det gäller att inte gå ner sig och bli helt överväldigad över allting, utan se till de små, mindre, och mellan stora grejerna för sig.

Att fokusera på en grej eller ett projekt kan verkligen underlätta vardagen som husägare. Under sommaren så går många i gång med att fixa både altan och trädgård. Man knoppar med rabatten, klipper häcken och bygger kanske en extra yta på altanen. Men en sak som några glömmer bort och som är minst lika viktigt, och framförallt kul att hitta, är altandörr.

Hitta dörren som passar just din altan

För någon kanske det låter fånigt att lägga så mycket fokus på en dörr. Men så är inte fallet. Altandörren precis som alla andra dörrar i huset har en enorm betydelse när det gäller helhetsupplevelsen. Om man har en helt ny altan och tillfixad trädgård så kan altandörren vara grädden på moset. Dessutom är det ett projekt som varken tar för lång tid eller är för svår att göra själv. Ett roligt inslag helt enkelt.

Att göra stora förändringar kan vara läskigt, att måla om huset eller liknanden kan kännas väldigt permanent. Men att byta ut altandörren är däremot i perfekt storlek. Den är tillräckligt stor för att man verkligen ska uppleva skillnaden. Men också tillräckligt liten för att det ska vara okej att testa kanske en annan färg eller material än man brukar.

Hur väljer man då altandörr? Först så måste du identifiera vilka behov du har och vilken estetik som du vill gå efter. Finns det önskemål om specifik färg? Ett specifikt material som tilltalar dig eller som passar övriga huset? Kanske att man behöver kunna sätta in ett speciellt lås eller att dörren ska ha någon speciell funktion. Börja med att göra en lista över allt det du önskar och vill att dörren ska vara. Först då vet du vad du ska leta efter.

Vilka alternativ finns det?

När du väl har en lista över det du faktiskt letar efter kan du börja med att gå ut och hitta inspiration. På dagenshandel.se går det att hitta lite inspiration till materialval på dörren. En vanligt förekommande altandörr är enbart i trä. Här går det såklart att välja olika sorters trä men också att måla eller lacka. Valen är många. En annan favorit är med glas. Att kunna se ut på trädgården eller altanen är för många ett krav. Eller åtminstone en önskan.

Väljer du en altandörr med glas gäller det bara att tänka på att det blir lite svårare att sätta dit dörren eftersom den är mer ömtålig. Men samtidigt när den väl är på plats så ökar livskvaliteten betydligt. Utomhus känns nära inomhus och tvärtom. Något som många uppskattar. Så valet är ditt. Hur du än väljer så är det ett smidigt och relativt snabbt alternativ till att förnya både utsidan och insidan på huset. Du slipper göra ett stort ingrepp som att måla om hela huset eller byta ut taket. Men du får en inspirerande ny dörr att titta på.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.096