23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny hink gjord av 30 % återvunnen plast (PCR)

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Vintervädret kräver vägsalt och i år använder Schweizer Salinen en hink från Berry Superfos av 30 % återvunnen plast (PCR) till saltet som ska hålla hela alplandet körbart.

Snö och is förvandlar varje år Schweiz till ett äventyrligt vinterland. Baksidan av det glittrande landskapet är hala vägar som gör trafiken osäker. Här kommer Schweizer Salinen AG in i bilden eftersom företaget ansvarar för att leverera salt till halkbekämpning i hela landet, som för övrigt är självförsörjande på vägsalt.

Satsar på hållbar strategi

En nyhet är att vägsaltet nu säljs i en ny SuperCube®-hink som produceras av 30 % återvunnen plast (PCR). Hinken kommer från plastförpackningsproducenten Berry Superfos och Oliver Berger, som är Business Developer på Schweizer Salinen, är jätteglad för den nya lösningen. Han berättar att den nya förpackningen passar perfekt med deras företagsstrategi:

“För oss är det viktigt att sätta kurs mot ett mer hållbart sätt att driva företag på. Vårt val av förpackning utgör en mycket viktig del av vår strategi och vi tycker verkligen om tanken på en hink av återvunnen plast. Den är helt perfekt: Vi använder mindre råmaterial och behållarens solida kvalitet lever upp till våra förväntningar.”

Fyrkantig form ger plats åt mer

Även förpackningens fyrkantiga form är ett plus för det schweiziska saltföretaget. Den säkerställer ett optimalt platsutnyttjande eftersom hinken kan staplas effektivt − både tom och fylld − d.v.s. det blir plats för fler hinkar både på pall, lager och lastbil.

Varje SuperCube®-hink med vägsalt innehåller 12,5 kg. Det är den idealiska vikten för att se till att det räcker i flera veckor utan att hinken blir för tung att bära. När privata och professionella slutanvändare sprider saltet kan de samtidigt se på förpackningen att den är tillverkad av återvunnen plast. Denna information på hinken är väsentlig för kundrelationen, menar Oliver Berger.

Grå reflektion eller grön utveckling?

Med återvunnen plast blir insidan av hinken grå istället för vit.  Även om den grå färgen ger en svagt gråaktig reflektion i det annars vita vägsaltet så är Schweizer Salinen helt nöjda med den nya lösningen: 

“Vi frågade oss själva vad som var viktigast: Den vita färgen eller ett bidrag till bättre miljöförhållanden genom att använda mindre plastråmaterial? Det tog inte lång tid att välja det rätta. Vi är nämligen väldigt glada för SuperCube®-hinken och vi får också många positiva kommentarer från slutanvändarna.”

Lufttät och väderbeständig

SuperCube®-hinken är lufttät och klarar allt slags väder och vind. Den håller vägsaltet torrt under alla förhållanden, vilket är praktiskt när detaljhandeln ofta säljer produkten utomhus. Hinken är dessutom mycket lämplig till transport vid låga temperaturer. Med vägsalt leder alla vägar till en säker schweizisk vinter.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.079