23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

UniPak fulländar hållbar dansk design

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Växter förbättrar miljön på jobbet och på hemmakontoret, och just nu är hållbara blomlådor från danska SQUARELY väldigt populära. På insidan finns en UniPak-låda från Superfos, gjord av hushållssorterad plast.

Man tar vackert överblivet trä från möbelproduktion, en vattentank för självvattning och en fyrkantig UniPak-plastlåda från Superfos, tillverkad av hushållssorterad plast (PCR). Lägg till en växt, jord, hårt arbete i timmar, entreprenörsanda och vacker dansk design, så får du en hållbar och elegant blomlåda från det framgångsrika, danska entreprenörsföretaget SQUARELY.

Hållbar plast på insidan
SQUARELY tillverkar och säljer flera vackra blomlådor som bidrar till en bra arbetsmiljö och som kräver väldigt lite omsorg. Blomlådans utvändiga look är viktig, men det är PCR-plastlådan inuti som fulländar den praktiska designen. Detta tack vare att den hållbara UniPak PCR-lådan från Superfos, ett företag inom Berry Global, har rätt storlek och kvalitet, och inte minst för att den delvis tillverkats av återvunnet monomaterial PP (polypropen).

Lättare logistik
Det är VD:n och arkitekten, Agne Szwarczewska, som står bakom företaget SQUARELY. Hon är mycket nöjd med det relativt nya samarbetet med Superfos. Tidigare körde SQUARELY nämligen runt till olika restauranger i Köpenhamn för att samla in begagnade UniPak-förpackningar i lämpliga storlekar. De skulle sedan sorteras och rengöras för att kunna användas som blomlådornas vattentäta del. Det var en process som krävde massor av tid, vatten och transport – och som faktiskt inte var särskilt hållbar.

Men så beslöt sig Agne Szwarczewska för att kontakta Superfos direkt för att undersöka om det fanns andra möjligheter, och då hittade hon den perfekta lösningen:

”Eftersom Superfos köper in stora mängder rengjord, hushållssorterad plast för att tillverka nya plastprodukter, är det betydligt smartare för oss att köpa UniPak-förpackningarna i PCR direkt från Superfos. De passar perfekt och är nu en del av våra hållbara blomlådor. Plastlådorna är rena och passar precis i storlek. Det är en stor fördel och avtalet med Superfos förbättrar helt klart vår leveranskedja och gör produktionen mer effektiv.”

Corona sätter fokus på hemmakontoret
Blomlådorna finns i olika, naturliga färgvarianter och strukturer och levereras till kunder i Europa, där Danmark, Tyskland och Storbritannien är de tre viktigaste marknaderna. SQUARELY:s har en framgångsrik onlinebutik, som har visat sig vara särskilt viktig i dessa corona-tider.

”Precis som alla andra drabbades vi av nedstängningen 2020, men nu ser vi att intresset växer för vårt erbjudande om ett bra inomhusklimat. Det är många som vill skapa en trevlig arbetsmiljö på sitt hemmakontor eller använda blomlådor som rumsavdelare på arbetsplatsen. Flera verksamheter köper våra produkter för att förbättra inomhusklimatet eller för att göra ett utomhusområde gemytligare. Vi är väldigt glada över att våra hållbara lösningar kan bidra till allt detta och ser fram emot att fortsätta resan med Superfos som vår pålitliga leverantör”, avslutar Agne Szwarczewska.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.094