23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Har du koll på hur du bäst packar bilen?

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I bilen packas en hel del saker vid olika tillfällen.

Det packas för fullt innan semestern, när hela familjen ska ha sina saker med. En affärsresa med bilen innebär också ofta att det är många saker som ska med på resan. Här kommer lite tips på vad du kan tänka på, för att packa bilen på bästa möjliga sätt.

Vad är tyngst?
För det första är det bra att tänka på tyngden på sakerna som ska med i bilen. De tyngsta väskorna eller kartongerna ska placeras underst och i mitten. När du gör det, säkrar du att inget tungt flyger fram i bilen vid nödbromsning eller om en olycka skulle ske. Det är även viktigt att tänka på att inte placera något på hatthyllan eller över ryggstödet, eftersom det då lätt kan flyga fram vid en inbromsning. Last eller väskor som kan tippa ska läggas ner för att skapa större stabilitet.

Om man är rädd för att packningen eller lasten skadar bilen, eller smutsar ner klädseln, kan man med fördel kika på bagagerumsmattor med kanter på, som förhindrar att klädseln i bilen blir smutsig eller kantstött. Det är även perfekt om man transporterar djur i bur i bagagerummet, som ju ofta smutsar ner efter en härlig promenad i skogen.

Kom också ihåg att när bilen blir fylld med väskor, packning, last eller andra saker är det viktigt att inte glömma att justera lufttrycket i däcken. Det gör du på bensinstationen med en lufttrycksapparat, som mäter det precisa trycket. Det står i bilen vad det rekommenderade trycket ska ligga på, för en personbil brukar man säga ungefär 2,5 bar (250 kpa). Det är också viktigt att komma ihåg att kontrollera maxvikten. Den finner du i instruktionsboken.

Reser du med takbox?
Reser du med takbox ska du även ha koll på maxvikten på denna. Det är viktigt att inte packa takboxen för tungt, eftersom det kan göra bilen vinglig. Takboxen ska gärna packas tätt men lätt. Börja med att packa längst kanterna. Ibland är takboxens maxvikt lägre än takräckets, det är också viktigt att ha koll på innan du ger dig ut på vägarna. Använder du inte takboxen, så ta av den. Den gör bilen tyngre, vilket betyder att bilen drar mer bränsle än nödvändigt.

Till sist är det fördelaktigt att börja med att placera packningen på sidorna i bagageutrymmet och bakom ryggstödet. Det är optimalt att använda lastnät om bilen har detta. Med det säkrar du dig och dina passagerare och ser till att ni får en säker resa med er packning. Trevlig resa!

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094