23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ny hygienisk metallseparator för enklare produktbyten

| Medlemsnyhet | Företag Mobergs Produktkontroll AB

Mobergs utökar sitt sortiment av metallavskiljare för fallrör med RAPID 6-serien från tyska Sesotec. Detta system är optimerat för applikationer med krav på hög detekterings-noggrannhet, snabba produktbyten och enkel rengöring.

Mobergs utökar sitt sortiment av metallavskiljare för fallrör med RAPID 6-serien från tyska Sesotec. Detta system är optimerat för applikationer med krav på hög detekteringsnoggrannhet, snabba produktbyten och enkel rengöring.
Ett typiskt exempel på användningsområde är producenter av granulat, gryn, flingor inom livsmedels- och kemikalieindustrin, där man har behov av frekventa produktbyten eller korta rengöringsintervall. Den kan i dessa sammanhang fungera som ankomstkontroll av halvfabrikat och råvaror, som internt processkydd och som slutlig kvalitetskontroll av färdig produkt.
Den nya serien metallseparatorer Rapid 6000 har utvecklats specifikt för att möta de utmaningar livsmedelsproducenter har med stora flöden och ökade krav i standarder och från kunder. Oavsett om det gäller livsmedel eller kemiska basvaror är kraven på produktens renhet alltid stora. Främmande metallföremål är ett av de största hoten på grund av normalt slitage av knivar, skruvar, rörskarvar mm samt risker att maskindetaljer kan lossna. Även en liten metallpartikel mindre än en millimeter kan ställa till stor och allvarlig skada på såväl människor som maskiner. När det inträffar kan det leda till kostsamma reklamationer, skadestånd och produktåterkallelser.

Läs hela pressmeddelandet här

Medlemsnyhet

Företag
Mobergs Produktkontroll AB

Krusegatan 58
212 25 Malmö
Sverige
Mobergs Produktkontroll AB

Bilder och video

Närbild på Genius One

Sänd till en kollega

0.078