23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så kan du förbättra din förpackningsdesign

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

En förpacknings utformning har stor betydelse för om den kan återvinnas. Se själv hur bra ditt företags förpackningar är på onlineplattformen RecyClass.

Många branscher intresserar sig för vad som sker med deras produkter när de är använda. Kanske har dina distributörer, detaljhandlare eller affärspartner redan bett dig om en bedömning av i vilken grad dina plastförpackningar kan återvinnas. Kanske har du själv ställt dig frågan om var du kan få tag i en sådan?

Superfos, ett företag inom Berry Global, är en av de plastförpackningsproducenter som uppmanar till självutvärdering av i vilken grad plastförpackningar kan återvinnas på onlineplattformen RecyClass. Det är ett användarvänligt verktyg som alla kan använda och som löpande granskas och underhålls av flera experter inom återvinning.

Kvalitativ bedömning från A till F
I grunden handlar det om att besvara en rad frågor om dina plastförpackningar och sedan får du en kvalitativ bedömning som går från A till F, plus en rapport. Ett exempel på en fråga är: ”Vilket material är låsmekanismen tillverkad av?” En annan fråga lyder: “Är mer än 95 % av den totala förpackningsvikten tillverkad av en polymersort?”

I slutändan kan en användning av RecyClass-verktyget innebära att ditt företag förändrar förpackningsdesignen.

Lars Skjold Frederiksen, R&D Project Manager, Superfos, förklarar:

”RecyClass är ett uppmärksammat och grundläggande initiativ för ökad hållbarhet som tvärs över olika branscher främjar plaståtervinningen i Europa. Det handlar om att höja kvalitet genom återvinningsprocessen med förpackningens utformning och design så att förpackningen redan från början är producerad med hänsyn till de återvinningstekniker som finns idag. Detta står vi fullständigt bakom.”

Mono-material är en fördel
Berry Global Inc. är en engagerad medlem av RecyClass och Superfos, som är ett företag inom Berry Global, erbjuder flera sorters förpackningslösningar som ger en positiv bedömning. Det beror på att de är mono-materiella, innehåller hushållssorterad plast eller är svarta utan färgkomponenten som kallas kimrök, eller carbon black.

RecyClass-plattformen finns på flera språk: tyska, italienska, spanska, franska och engelska. Om du behöver hjälp med hur man använder RecyClass-verktyget är du välkommen att kontakta Superfos, som har sitt huvudkontor i Høje Taastrup och har två av sina sammanlagt 14 fabriker i Danmark. Här hjälper vi gärna till, även med eventuella designförändringar som kan förbättra dina plastförpackningar så att de i hög grad blir återvinningsbara.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.109