23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Den här plasthinken ingår i den cirkulära ekonomin

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

En berömd brittisk producent av trädgårdsprodukter väljer nu en ny typ av hink från Superfos, ett företag som ingår i Berry Global. Hinken är stark och framställs av återvunnen plast.

Trädgårdsarbete är en glädje för många och glädjen bli bara större när trädgården mår bra. Därför kan det vara bra att kunna lita på snigelmedel och gödning – och ännu bättre, om dessa produkter kan köpas i en hållbar förpackning som ingår i den cirkulära ekonomin.

Bra för miljön
Nu kommer snigelmedel och gödning från Vitax. Den ledande brittiska producenten av produkter till trädgården har valt en 11,3 liter stor plasthink från Superfos. Det är en SuperLift®-hink som innehåller 30 % hushållssorterad plast eller PCR (post-consumer recycled). Den hållbara förpackningslösningen är bra i förhållande till både miljö och trädgårdsglädje.

Teknik- och kvalitetschefen Harvey Bird från Vitax förklarar:

“Vitax gör en stor insats för att minska mängden ny plast i miljön. Våra kunder värdesätter att vi hjälper till och tänker på deras trädgårdsmiljö utan att sätta ett allt för stort avtryck på miljön i allmänhet. Det sker på flera sätt och vi vill gärna hjälpa våra kunder att bli bättre på att reducera, återvinna och återanvända deras avfall. Det är här vårt val av förpackning kommer in i bilden.”

“Superfos har i mycket hög grad hjälpt oss att utveckla och framställa PCR-hinken till våra trädgårdsprodukter. Vi använder nu en SuperLift® PCR-lösning och är mycket nöjda med att den innehåller 30 % PCR och att den i övrigt är helt återvinningsbar efter användning.”

Hållbar och stark
SuperLift® PCR-hinken är dekorerad med in-mould labelling från Superfos. Den ger grafik i toppkvalitet och det ingår en tydlig grön återvinningslogga som berättar för kunderna om hinkens hållbara egenskaper.

På frågan om hinkens tekniska egenskaper svarar Harvey Bird:

“SuperLift® PCR-hinkarna är fantastiska. De har genomgående hög kvalitet och en bra låsmekanism. Dekorationen är snygg och PCR-hinkarna är riktigt slitstarka för den vikt vi fyller dem med.”

Vitax är ett familjeägt företag som idag drivs av den fjärde generationen och är en mångårig kund hos Superfos. Harvey Bird värdesätter innovationen på förpackningsområdet som Superfos erbjuder och tycker att samarbetet fungerar riktigt bra. Trädgårdsfolket kanske skulle säga att det blomstrar.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.156