23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Smarta packningsmaskiner till företag och industrier

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att underlätta packningsarbetet har aldrig varit lättare. Det tack vare att man kan satsa på smarta packningsmaskiner som automatiserar en hel del av jobbet.

Att stå och manuellt packa tar tid, kraft och plats. Men satsar man på att ha en bra maskin, som kan göra det jobb man behöver, så blir det mycket effektivare. Hos Inplastic Skandinavien AB finns det en mängd olika bra alternativ för er som har behov av att kunna packa på.

Miljövänligare plast
Det har blivit allt viktigare att tänka på miljön. Något som det pratats mycket om det senaste är vikten av att minska plasten på olika sätt. Plastpåsar och annat har fått en särskild plastskatt just för att användningen av dem ska bli mindre. Inom förpackningsbranschen har man fått tänka om och skapa miljövänligare alternativ.

Inplastic Skandinavien AB, som du hittar på https://inplastic.se/, har kommit fram till en bra lösning för förpackningsmaskiner till livsmedelsindustrin. De har automatiska maskiner som kallas för flowpack. En sådan maskin kan användas då man förpackar livsmedel och annat med plastfilm. Nu har de tagit fram flowpack som går att använda med sockerrörsplast, eller så kallad grön PE. Även om den inte bryts ner i naturen, så är det ett bättre alternativ.  

Förpacka på ett mer miljövänligt sätt
Om ni redan använder er av en flowpackmaskin eller funderar på att investera i en, se då till att välja den som går att använda med miljövänlig plast. När det gäller ”vanlig” plast, så tillverkas den ofta av olja. Dock går det även att tillverka plast av förnyelsebara råvaror så som etanol från sockerrör, stärkelse eller mjölksyra. Dessa typer brukar då kallas för bio-plast. De kan i sin tur delas upp i biologiskt nedbrytbar och icke-biologiskt nedbrytbar.

Satsa på bra förpackningsmaskiner
Inom livsmedelsindustrin är det idag viktigt att kunna ha en produktionslina som är välfungerande och som flyter på bra. Inom denna industri är det vanligt att använda just flowpackmaskiner. Det för att på ett smidigt sätt kunna plasta in olika produkter och livsmedel. Det så att hållbarheten ökar på dem. En flowpackmaskin kan använda sig av laminatfilm med eller utan livsmedelsgas, som ofta kan ses på frysta rätter så väl som den kan användas till ytterförpackningar i plast. Ofta an man använda denna maskin för färdigrätter, i tråg, som med maskinen kan omslutas med plast. Flowpackmaskiner har många bra fördelar. Livsmedel kan packas på ett mycket flexibelt sätt samt att livsmedlens livslängd förlängs genom rätt sorts plastförpackning.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063