23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sverige återvinner mycket i världen

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Sedan barnsben i Sverige lär man sig att man ska panta burkar, flaskor och mycket annat från läskedrycker.

Det är något som de flesta kanske inte ens tänker över idag. Man kan nästan säga att det mer är en självklarhet att man ska panta. Att det är bra för miljön är det kanske inte ens särskilt många som tänker över längre. Men att det är bra för miljön kan man skriva upp och det är även bra för din plånbok att panta. 

Många fördelar för samhället
I många länder började man panta burkar och flaskor efter att dessa började säljas i butikerna runt om i världen. De länder som ännu inte hade ett system för återvinning av burkarna väntade med att börja sälja dessa. Tills dess att man hade hittat ett sätt att kunna återanvända eller återvinna dem. Att återanvända kan låta konstigt men det är faktiskt ett sätt att spara pengar för de bolag som säljer läskedrycker, vilka ofta säljs i pet-flaskor exempelvis. 

Men även du kan spara pengar genom att panta. Pengar du förslagsvis kan stoppa ner i burk och köpa något fin på Mynewart.se för eller bara stoppa pengarna i spargris och se dem växa. Kanske blir du inspirerad på sidan och hitta en vacker tavla, som du vill ha och bestämmer dig att spara ihop till. När du en dag har rätt antal pengar sparade så är det bara att hoppa in på Mynewart.se och välja vad du vill ha. 

Utöver den ekonomiska vinsten, med att panta burkar och flaskor, som både gäller företagen och privatpersonerna. Om företagen återanvänder en pet-flaska så behövde de ju inte tillverka en ny och på det viset är den ekonomiska vinsten räddad. Att privatpersonerna också sparar pengar vet vi alla, det är givetvis genom panten. Det är en ganska stor portion pengar man kan skrapa ihop med ett antal flaskor eller burkar när allt kommer omkring.

Det miljömässiga faktorerna
Fast det är kanske miljöaspekter som ändå är det absolut viktigaste faktor när det kommer till hela återvinningssystemet med att panta burkar och flaskor. Det är nämligen två saker som är bra med det. Den första är att burkarna och flaskorna inte kastas i naturen, i lika stor utsträckning. Det är i grund och botten på grund av snålhet, folk vill ha pengarna för panten. Den andra orsaken är att om en pet-flaska blir återanvänd behöver inte företaget skapa en ny, vilket betyder en stor fördel. 

Nämligen att företaget inte gör några utsläpp, eftersom de inte behöver producera en ny flaska.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078