23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Hur industrirobotar kan rädda den globala, ekonomiska nedgån

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att den globala ekonomin påverkats betydligt under detta år är ingen nyhet.

Men liksom alla andra nedgångar i ekonomin lyckas länder och regeringar alltid att komma tillbaka; men detta kräver uppoffringar och stora förändringar. För att kunna producera det som efterfrågas krävs det att många företag förbättrar sin produktivitet och effektivitet. Här spelar industrirobotar en stor roll då dessa robotar kommer spela en viktig roll i automatiseringen av produktionen för att påskynda ekonomins tillbakagång.

Pandemin har upprepade gånger bekräftat människans behov för robotar. Vi har sett arbetsplatser som tvingats hålla stängt, och till och med de som gått i konkurs på grund av att personal inte kunnat arbeta under en längre tid. En mängd av världens arbetsplatser har kunnat gå totalt online, trots att man aldrig anat det. Men industrier har varit värre lottade. Här krävs det fysisk arbetskraft, på plats.

Industrirobot kan minimera risken för olyckor och effektivisera arbetsplatsen
Det är här industrirobotar kan underlätta, eller till och med rädda, dessa arbetsplatser tack vare att robotar har en lång erfarenhet av att montera allt från tunga bilar, till att effektivisera palleteringen i livsmedelsindustrin. Nu när många arbetsplatser rullar på som vanligt är det lätt att glömma bort att pandemier likt denna kan inträffa när som helst. Men det handlar inte endast om att utföra arbeten när anställda tvingas bli permitterade, men också för att förhindra olyckor på arbetsplatsen och inte minst för att effektivisera arbetet.

En effektiv robot i livsmedelsindustrin är palleteringsroboten
Att använda sig av robotar för att förhindra skador på arbetsplatsen gynnar alla parter. Men det finns även robotar som till exempel en palleteringsrobot, som optimerar palleteringen i livsmedelsindustrin. Tack vare dess takmonterade bildsystem ger roboten ett kostnadseffektivt palleteringssystem på en betydligt mindre yta än den som normalt krävs, något som mänsklig arbetskraft inte kan klara av. En ytterligare fördel är att roboten visat sig kunna tillhandahålla felkontroll på produktionslinjen, genom precis vägning.

Vi kan vara tvungna att behöva robotar i framtiden
Globalt sett har robotar visat en anmärkningsvärd mångsidighet och styrka när det gäller att överta mänskligt arbete med jämn hastighet och precision. De är allmänt kända för att automatisera uppgifter samt frigöra värdefull tid för sina mänskliga kollegor, så att vi kan ta på oss de mer komplexa och kreativa uppgifterna. Men vi måste såklart även vara medvetna om den andra sidan av myntet. Robotar argumenteras för att vara dåliga på att improvisera, variera sitt arbete och att kommunicera med människor. Därför är det viktigt att arbetsplatser och forskare har detta i åtanke i takt med att efterfrågan av robotar ökas.

Den nuvarande pandemin, de sociala distansåtgärderna och den markant fallande globala ekonomin har dock visat oss varför vi människor inte klarar oss ensamma om vi vill fortsätta röra oss framåt i utvecklingen.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.078