23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Superfos fortsätter sin resa mot en mer cirkulär ekonomi

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Corona-pandemin har enorma negativa konsekvenser, men den bidrar till fler positiva överväganden när det gäller resursförbrukning. Superfos, ett Berry Global-företag, arbetar hårt for en mer cirkulär ekonomi.

I dessa tider med massor av globala utmaningar står Superfos fast i sitt beslut att fortsätta resan mot en mer cirkulär ekonomi. Plast är en resurs som ska återanvändas i ännu högre grad än vad som sker idag, och det arbetar vi för. Våra kunder kan på alla plan räkna med oss som en engagerad lösningsleverantör – även när det handlar om hållbarhet.

Søren Marcussen, nordisk chef på Superfos, förklarar: 

”Vi håller oss uppdaterade om den senaste utvecklingen och anstränger oss för att bidra till en hållbarare framtid. På Superfos skapar vi handgripliga resultat genom ett nära samarbeta med en rad olika underleverantörer, partners i plastbranschen och kunder i vårt arbete för att införa de principer som är centrala i en cirkulär ekonomi.”

Låg vikt är ett plus för miljön
Visste du att Superfos har arbetat med att få våra förpackningar att väga mindre i årtionden? Ju mindre material som vi använder för att tillverka förpackningar av hög kvalitet desto mer resurseffektiva är vi, och desto mindre drivmedel går det åt till transporterna. För en 1,2 liters bytta till t.ex. yoghurt har vi lyckats reducera plastförbrukningen med ungefär 2 500 ton under 10 år.

Återanvänd plast (PCR) och lagstiftning
Återanvänd plast (PCR) är utan tvivel en värdefull resurs i en cirkulär ekonomi och det finns många fördelar med att använda denna typ av plast. Den minskar förbrukningen av fossila bränslen, som annars hade använts för att framställa ny jungfrulig plast.

Hos Superfos kan vi som standard erbjuda minst 30 % PCR i de flesta av våra icke-livsmedelsförpackningar, vilket är i linje med en ny avgift som ska införas i Storbritannien. Avgiften gäller för plastförpackningar som inte innehåller minst 30 % återanvänd plast. Faktum är att vi vid många tillfällen kan erbjuda en mycket större andel av PCR beroende på vad förpackningen ska användas till.

Självfallet håller vi oss uppdaterade på produktutveckling och innovation samt på nationella och internationella bestämmelser i området och lägger ett stort engagemang för att finna lösningar för användning av återvunnen polypropylen även till livsmedelsförpackningar.

Non-carbon black är det nya svarta
Ett exempel på en konkret återanvändningsåtgärd är en svart masterbatch, i en mycket hög kvalitet, som vi nu kan erbjuda. Den innehåller särskilda pigment som gör det enklare att detektera och sortera plast med hjälp av en NIR-anläggning (Near Infrared). När man väljer en svart plastförpackning utan carbon black, bidrar man till att reducera mängden plast som inte kan återvinnas i avfallsströmmen.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.063