23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Renovering av kök i hyresrätter

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Oavsett om du bor i en liten studio i Stockholms innerstad eller en rymlig lägenhet i en mindre ort, finns det några enkla saker du kan göra för att renovera din lägenhet och göra det till ett hem som du trivs i.

Dock bör man alltid stämma av med sin hyresvärd innan man genomför alltför genomgripande renoveringar.

Otillåtna renoveringar kan leda till böter
Innan du påbörjar renoveringen, se till att hyresvärden godkänner projektet. Om du gör obehöriga ändringar i ditt utrymme kan du råka ut för att behöva betala böter. Titta också igenom ditt hyresavtal för att hitta alla renoveringar som är tillåtna och kanske inte kräver godkännande. Några av de vanligaste uppgraderingarna som du oftast kan göra inkluderar byte av gardiner och att byta ut taklamporna. Dessa enkla och små förändringar kan faktiskt få lägenheten att kännas nyare.

Mindre förändringar i köket
Ett av de vanligaste klagomålen från hyresgäster är ett föråldrat kök. Eftersom de flesta hyresvärdar inte vill spendera mycket pengar på renovering av köket, kan detta vara ett utrymme i många lägenheter som är eftersatt. Du kan göra några enkla ändringar genom att byta ut handtag eller måla om skåpen (även om detta kan kräva godkännande från hyresvärden). Du kan också sätta fast självhäftande krokar på insidan av skåpen för att få mer lagringsutrymme, eller sätta upp en avtagbar hyllenhet för att lagra mat eller köksredskap som kastruller eller stekpannor.

Mer omfattande renoveringar bör utföras av experter
Om du får godkännande av hyresvärden att genomföra mer omfattande renoveringar i köket kan det vara bättre att låta någon annan göra arbetet. Besitter man inte själv kunskapen finns det många saker som kan gå fel och en hyresvärd känner sig tryggare när det är utfört av en expert. Hemsmart.se är en ny svensk tjänst som kopplar ihop privatpersoner som är i behov av renovering med företag som utför dessa.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.47