23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det började med en rostig amerikanare…

| Medlemsnyhet | Företag Pall-Pack AB

Låga priser och snabb leverans – det var budskapet i ITO PallPacks annonser på 1950- och 1960-talet. Visste du att ITO PallPack startades tack vare en rostig amerikanare? Följ med oss på en tillbakablick.

ITO PallPack startade med en stor, flott, rostig amerikanare. Bilen var i dåligt skick men Harald Hagen såg potentialen och renoverade den under två år innan han sålde den. Pengarna använde han för att ta en ingenjörsexamen och 1959 starta sin egna firma Intern Transport AS. Det var starten på vad som i dag är ITO PallPack.

Flexibilitet avgörande
Tillväxten under efterkrigstiden var avgörande för ITO PallPacks framgång som tidigt började skräddarsy transportband och andra produkter för den växande industrin.
ITO PallPacks nuvarande vd Arne Hagen – Haralds son – menar att förmågan att kunna ställa om och omstrukturera har varit avgörande för att ITO PallPack har kunnat vara i branschen i mer än 60 år.
– Och förvärv av företag som PallPack och Multicraft har gjort det möjligt att växa, säger Arne Hagen.

Industri i förändring
Som den lilla bildkavalkaden här visar har mycket förändrats från ITO PallPacks första år till i dag. Detsamma gäller för industrin, där produktionsföretagen till stor del ersatts av e-handel och detaljhandelsföretag med extrema krav på logistik och flöden. Samtidigt finns det många likheter mellan dåtidens tekniska lösningar och nuvarande och leverantörernas expertis och kunskap har inte blivit mindre viktig med åren.
Under 2016 förvärvades det svenska företaget Gorvak AB och ITO PallPack etablerades på allvar i Sverige. 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Pall-Pack AB

Ellakrogsvägen 1
187 33 Täby
Sverige
Pall-Pack AB

Sänd till en kollega

0.063