23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Lättare och bättre förpackning till smörblandning

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Arla Foods UK använder nu en förbättrad plastask till sin smörprodukt. Den är från Superfos och är starkare och lättare än tidigare. Här kan du se hur mycket.

Arla Foods UK, Storbritanniens största mejeriföretag, återlanserar nu sin bredbara blandningsprodukt Anchor i en ny och bättre förpackning. Den nya asken har utvecklats och producerats av Superfos, ett företag i Berry Global, och har nu bättre hållbarhet vilket följer med på köpet då den kundanpassade asken blivit lättare. Den har också blivit starkare −vilket gör den stabilare i fyllningsprocessen.

Hållbarhet i asken

Jason Forrester arbetar med förpackningsinnovation och -optimering på Arla Foods UK. Han framhäver att hållbarhetsaspekterna snabbt tog ett stort fokus i smöraskprojektet. 

“Givetvis var det ett behov av nya, förbättrade verktyg för formsprutning som var den utlösande faktorn för att komma igång med projektet för en ny förpackning. Men det var en perfekt anledning till att ta ett överordnat grepp om hela vår förpackningslösning och de processer som är knutna till den. Det innebar att vi på Arla Foods UK fick upp ögonen för möjligheten att göra smörasken mer hållbar genom att fokusera på resursanvändning och miljöpåverkan.

Optimering hela vägen genom värdekedjan

Innan vägde asken till Anchors 500g smörblandning 16g. Nu är den nere på 14,7g – det betyder att den blivit nästan 9% lättare.

“Genom att minska mängden av plast som används vid framställningen minskar vi inte bara askens vikt, utan även CO2-utsläppen från produktion och transport. En lättare förpackning betyder en lättare lastbil, som i sin tur betyder mindre förbrukning av bränsle”, förklarar Jason Forrester.

Stabilare på fyllningslinjen

Nya verktyg för formsprutning, nya maskiner och ökad användning av robotstyrning har medfört kvalitetsförbättringar, vilket i sin tur har lett till att den nya asken är så stabil att stopp och andra problem på fyllningslinjen nu är historia.

Ja tack till mer hållbarhet

Arla Foods UK är nöjda med samarbetet med Superfos, inte minst med förpackningsleverantörens kunskap inom hållbarhetsområdet.

“Förpackningsprojekt för Anchor som vi utvecklat tillsammans med Superfos har blivit en vändpunkt för oss. Vi uppskattar verkligen att Superfos nyligen kontaktade oss med information om återvinning samt krav på kontaktmaterial för livsmedel. Vi har fått en bättre förståelse för de utmaningar som är knutna till hållbarhet och är klara för nästa steg. Tillsammans med Superfos är Arla Foods UK redo att möta nuvarande och framtida krav om hållbarhet”, säger Jason Forrester.

Samtidigt med viktminskningen har Arla Foods UK gett asken för 250g och 500g ett nytt utseende. Resultat är ett fräschare visuellt uttryck som framhäver smörproduktens härkomst, bl.a. genom den brittiska flaggan. Asken med den klassiska blandningen av smör och rapsolja är gul och grön, den osaltade varianten gul och röd medan asken för light-varianten är gul och blå.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063