23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

100% vegetabiliska produkter

| Medlemsnyhet | Företag Norner AS

Hållbarhet är viktig för ”Hjärtarbetande människor” på Palsgaard. Tillsammans med Norner har de utvecklat livsmedelstillsatser från 100% vegetabiliska produkter.

Trycket för att utveckla nya plastmaterial baserat på förnybara naturresurser har lett till en sökning efter förnybara polymeradditivlösningar som erbjuder utmärkt teknisk prestanda. Ett exempel är vegetabiliska oljebaserade tillsatser tillverkade av oleokemikalier, skriver Harry Øysæd og Jorunn Nilsen på "Emulgeringsmedel för gott".

Tillämpningar för sådana tillsatser är; Smörjmedel, antistatiska medel, antisäkringsmedel, mjukgörare och stabilisatorer. Oleokemi är en skräddarsydd kemi, och genom att ändra parametrar som alkoholtyp, fettsyra, kedjelängd, mättnad och förestringsgrad kan man uppnå ett brett spektrum av egenskaper för de slutliga produkterna.

EU har definierat nya och ambitiösa mål för cirkulär ekonomi och materialåtervinning. Detta inkluderar förpackningar. FuturePack-projektet, ledat av Norner som en av forskningspartnerna, utvecklar kunskap om teknik och krav för att uppnå dessa mål för plast.

Redan 2009 inledde Palsgaard och Norner ett samarbete om livsmedelsförpackningar. Palsgaards hållbara produktfilosofi och kunskap inom livsmedelsindustrin i kombination med Norners avancerade laboratorier och expertis inom polyolefinindustrin (PO) har varit en bra plattform för att tillverka hållbara livsmedelsförpackningstillsatser tillverkade av 100% vegetabiliska produkter. Produkterna har fått namnet Einar®, för att hedra Palsgaards grundare; Einar Viggo Schou och hans filosofi.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle
Norge
Norner AS

Sänd till en kollega

0.066