23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Utrullning av ett nyutvecklat värderingsverktyg från RPC er blot ett av Superfos’ initiativer til at opnå cirkularitet. Verktyget visar bland annat plastförpackningarnas återvinningsbarhet.

Superfos bidrar till den cirkulära ekonomin och vi vill hjälpa våra kunder att göra detsamma, säger Janni Langkjær Pedersen, Sustainability Communication Manager på Superfos, ett företag i Berry Global.

På väg mot cirkulär ekonomi
Vad betyder detta egentligen? Medan den linjära ekonomin främst följer ”slit och släng”-mentaliteten fokuserar den cirkulära ekonomin på ett effektiv användande av resurser och återanvändning av varor så att de inte blir till avfall. Verksamheter kan också bidra till minimering av sin miljöpåverkan genom att begränsa sin förbrukning av naturresurser och använda miljöteknik (cleantech) och förnybar energi.

Det cirkulära värderingsverktyget

Förutom att hela tiden sträva efter högre och högre effektivitet och lägre och lägre vattenförbrukning fokuserar Superfos på att utveckla förpackningsprodukter med hänsyn till ett effektivt nyttjande av resurser samt potentiellt återbruk och återanvändning. Faktum är att de produkter som vår plastförpackningsverksamhet framställer är redan i hög grad återanvändningsbara. Superfos håller på att implementera användningen av det cirkulära värderingsverktyget, som utvecklats av det föregående moderbolaget RPC Group. Verktyget ska bedöma förpackningsdesignen enligt den cirkulära ekonomins principer. 

På en skala från A till F visar värderingsverktyget på ett grafiskt sätt hur återanvändningsbar en bit plastförpackning är. Dessutom kan verktyget bland annat visa om förpackningen kan återanvändas eller om den innehåller återvunnet, biobaserat eller biologiskt nedbrytbart material. Visuellt liknar värderingsverktyget de energimätare som finns på elapparater i hela Europa.

Det cirkulära värderingsverktyget från RPC baseras på det så kallade Recyclass System som Plastics Recyclers Europe har utvecklat:
https://www.rpc-group.com/media/product-news/2018/grading-system-highlights-sustainability-credentials

- Superfos omfattande erfarenhet och kunskap på området betyder att vi kan ge våra kunder expertrådgivning om återanvändning.  Värderingsskalan gör att vi kan föra en dialog med kunderna inom en gemensam referensram så att vi kan bli ännu bättre på att diskutera hållbarhet och cirkulär ekonomi, förklarar Janni Langkjær Pedersen. 

Använder återvunnet material – ett annat bidrag till den cirkulära ekonomin

Till framställningen av hårdplast använder Superfos i ökande grad PCR och PIR (Post-Consumer Recycled och Post-Industrial Recycled-material) till non-food-produkter. Till livsmedelsförpackningar fokuserar man på att utveckla lösningar med återanvänt material. RPC Group har köpt upp det ledande brittiska återvinningsföretaget PLASgran. Det gör att Superfos ligger i framkant sett till utvecklingen på det här området.

Om du vill få reda på mer om hur Superfos kan hjälpa din verksamhet att utveckla hållbara förpackningslösningar är du mer än välkommen att kontakta oss.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Sänd till en kollega

0.062