23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Park Cakes har gjort en kakburk av plast som nu blir återvinningsbar bara genom att byta till en naturfärg. Det är Superfos, ett företag i Berry Global, som står bakom det nya förslaget.

Det är ofta de små sakerna som gör skillnad. Det gäller också för en kakburk i plast som den brittiska detaljhandelskedjan M&S använder till en serie småkakor, M&S Minibites, och som produceras av Park Cakes. Kakburken, som framställs av Superfos, ser idag nästan likadan ut, men själva burken och locket är nu framställt av plast i en halvklar naturell färg − till skillnad från den gamla svarta plasten. Den synliga förändringen ligger i locket, som tidigare varit svart. Burkens formstöpta etikett är oförändrad.

Farväl till svart

Förpackningen är märkt med det officiella brittiska märket “Widely Recycled”. Plastförpackningar med detta märke samlas in för återvinning av tre utav fyra lokala myndigheter i Storbritannien. Den nya förpackningslösningen utan kolsvart plast är helt i linje med M&S mål att ha all plast i verksamhetens butiker i kategorin “Widely Recycled”, som är det högsta steget i märkesordningen, innan 2022. 

En märkbar positiv effekt

Nick Shaw, förpackningsansvarig på Park Cakes, är en del av det team som har stått för förpackningsprojektet tillsammans med Superfos. Förpackningsverksamheten har bl.a. bidragit med kunskap om återvinning. Han säger:

“Att använda en enkel halvklar naturell färg istället för svart är en tämligen okomplicerad förändring, men det har en konkret positiv påverkan på miljön. Vi har tagit bort en stor mängd icke-återvinningsbar plast från avfallsströmmen och vi har dessutom reducerat burkens vikt.”

Ser bra ut på hyllorna

Enligt Park Cakes är den nya förpackningen inte bara mer hållbar, den har också visat sig vara en kostnadsneutral lösning. Både Park Cakes och M&S är nöjda med slutresultatet och tycker att kakburken ser riktigt bra ut på hyllorna. Nick Shaw berättar att många menar att förpackningen ser renare och ljusare ut, har en mer markant framtoning − och ser minst lika god ut som förut.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047