23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Uppköp: Amerikanska Berry har köpt det brittiska RPC − och därmed RPC Superfos

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Den 1 juli avslutade Berry Global Group, Inc. övertagandet av RPC Group Plc. Därmed har plastemballageföretaget RPC Superfos, med huvudkontor i Danmark, fått nya ägare och ny logotyp.

Det ledande europeiska plastemballageföretaget RPC Superfos, med huvudkontor i Danmark, byter nu logotyp, efter att det amerikanska företaget Berry Global Group, Inc. har övertagit moderbolaget RPC Group Plc, Storbritannien. Företagsövertagandet verkställdes den 1 juli 2019.

Del av Berry Consumer Packaging International (CPI)
RPC och Berry är en naturlig och synergistisk matchning, och sammanslagningen av de två företagen är enastående. Det sammanslagna företaget kan erbjuda sina kunder större globalt värde genom en ännu mer omfattande kunskapsbank, innovativa tekniker och geografisk närvaro.

“Jag blir alltmer imponerad av RPC-teamets kvaliteter, historia och produkter,” säger Jean-Marc Galvez, den nyutnämnde direktören för Berrys CPI Division, i vilken Superfos ingår.

“Jag ser fram emot att fortsätta bygga på det momentum, som RPC har skapat under åren, och jag är beredd på att få leda Berrys CPI Division,” tillägger han.

Sammanslagningen av Berry och RPC skapar en ledande leverantör av tekniskt avancerade produkter och ett av världens största plastemballageföretag. Samtliga medarbetare i de två sammanslagna företagen fortsätter att arbeta utifrån ett starkt fokus på optimal drift, utomordentlig kundservice och kvalitetsprodukter, som stöder kundernas behov.

Vill upplysa om plastens fördelar
Det sammanslagna företaget har nästan 50 000 medarbetare, över 290 lokaler och en omsättning på ca. 13 miljarder dollar. Bägge företagen prioriterar särskilt säkerhet, hållbarhet, kvalitet och kundnöjdhet, och det samma gäller för deras fokus på att upplysa om plastens fördelar. Ett brett sammansatt produktsortiment gör det möjligt att effektivt betjäna såväl stora multinationella kunder som mindre lokala kunder, bl.a. tack vare en ojämförlig distributionskedja.

René Valentin, CEO för RPC Superfos sedan 2011, nu Superfos, ett företag i Berry Global’s CPI Division, säger:

“Vi ser med tillfredsställelse på företagsövertagandet och gläder oss över att fortsätta utveckla, producera och leverera innovativa plastemballagelösningar till både danska och internationella kunder under ledning av Berry.”

Om Superfos
Superfos designar, utvecklar och producerar innovativa plastemballage inom formsprutning och termoformning på 14 fabriker i Europa och Australien. Huvudkontoret ligger i Taastrup. Företaget har ca 2 500 medarbetare och en årlig omsättning på ungefär 3,8 miljarder DKK. Namnet Superfos är från 1971 och företagets danska rötter är över 125 år gamla.

Om Berry

Berry är en ledande global leverantör av ett brett sortiment av innovativa, flexibla, hårda och nonwoven-skyddslösningar för B2C och B2B. Berry har sitt huvudkonto i Indiana, USA, och omkring 135 fabriker i 13 länder.

Om RPC Group

RPC grundades i 1991 i Storbritannien och är ett ledande globalt design- och tillverkningsföretag inom emballagemarknaden. RPC Group tog över Superfos 2011.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Sänd till en kollega

0.064