23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Partner och delägare av Future Materials Catapult Center

| Medlemsnyhet | Företag Norner AS

Det är ett nöje att meddela att Norner AS blir delägare av Future Materials Catapult Center - ett nationellt testcenter för framtida material.

”Initiativtagarna för Future Materials är mycket nöjda med att Norner AS ska gå med som partner och aktieägare i katapulten”, säger ordförande Håvard Moe och fortsätter: ”Norners världsledande expertis inom polymer- och plastindustrin stärker Future Materials bredd, medan företagets filosofi om innovation, strategisk konsultation och cirkulär ekonomi är helt i linje med fokusområdena för katapultcentret. ”

Future Materials Catapult Center är ett nationellt testcenter för framtidens material, etablerat hösten 2017 av Arendals Fossekompani, Elkem, Mechatronics Innovation Lab, ReSiTec och University of Agder. Katapult kommer att förkorta vägen från idé till marknad för norsk verksamhet genom att erbjuda testanläggningar, expertis och nätverk för att utveckla hållbara avancerade material och produktionsprocesser.

Siva, som utser de nationella katapultcentren i Norge, välkomnar varmt Norner i katapultfamiljen.
”Vi bygger en omfattande nationell struktur med katapultcentra för att hjälpa företag i hela Norge. Med Norner som partner kan Future Materials Catapult hjälpa till med expertis, nätverk och testanläggningar inom en större portfölj av framtida material. Det kommer att vara avgörande för många företags konkurrenskraft och värdeskapande i Norge”, säger Siva VD Ingrid Riddervold Lorange.

”Vi ser fram emot att vara en del av ett så starkt team som Future Materials redan är, och vi har god tro på att vi kan vidareutveckla Future Materials tillsammans som ett ledande centrum för framtida material både nationellt och internationellt. Plast och kompositer är en viktig del av framtidens material, och vi tror att befintliga och framtida kunder kommer att ha stort nöje och dra nytta av det faktum att katapultcentret nu kommer att täcka ett så brett område”, säger Kjetil Larsen, VD för Norner.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Norner AS

Asdalstrand 291
3962 Stathelle
Norge
Norner AS

Sänd till en kollega

0.062