23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Gör som tomten och använd jutesäckar att packa i

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Slopa plasten och använd ett ekologiskt nedbrytbart material istället.

Jute är ett naturmaterial som på grund av sina starka och hållbara egenskaper har varit en populär favorit för framställning av förpackning under många år.

Juteväv – även kallad ”the golden fibre”.
När du väljer ett förpackningsemballage av jute väljer du också ett ekologiskt nedbrytbart och naturvänligt material. Jämfört med andra växter och träd som växer från 3–80 år, tar det endast 120 dagar för juteplantan att växa från frö till färdig att skörda. Efter bomullsplantan är juteplantan mest eftertraktad som textilfiber. Eftersom juteplantan inte är attraktiv för skadeinsekter behöver den inte besprutas på samma sätt som bomullsplantan gör. Dessutom odlas juteplantan tillsammans med andra plantor och tar inte upp odlingsplatser från matplantor i u-länder.

 Fibern tillverkas av plantans stjälk och blir ett starkt och slittåligt tyg. Juteplantans fiber är grov och sträv och passar bra till framställning av säckväv. Det är på grund av färgen som juteplantan kallas för ”det gyllene fibret”, men kan även tolkas som en fiber av guld då det hjälper naturen på ett bra sätt. I jämförelse med bomull är juteplantan mer effektiv då hela plantan används vid framställning av materialet, istället för bomullsplantan där endast fibrerna från frökapslarna används.

Förr i tiden användes jute flitigt, idag i mindre mängd, inom lantbruket som förpackningsemballage för spannmål, fröer och transportering av potatis. Användningsområdena för jutesäckar är många, så låt fantasin flöda. Varför inte som dekoration? Eller som vedsäck? Eller var traditionell till jul och packa dina julklappar i jutesäcken precis som tomten.

Hos oss på Bluepack har vi ett brett sortiment av jutesäckar i olika storlekar. Vi har allt ifrån jutesäckar för potatistransport till årets inslag av julklapparna. Jutesäckarna finns i olika typer och kvaliteter, med tryck eller utan, med knytsnöre eller inte. Vi har lösningarna som du letar efter.

Många använder sig av juteväv vid plantering av träd och buskar då den är ekologiskt nedbrytbar, även om den har en lång hållbarhet. Istället för att bryta upp växtproduktionen med att ta av plasten runt roten och därmed störa rotutvecklingen, förmultnar juteväven i jorden och låter växten växa fritt.

Beställ dina jutesäckar hos Bluepack AB
Vi har en kort behandlingstid och erbjuder snabb leverans i hela Sverige. Du får alltid ett unikt fraktpris anpassat efter vikten och volymen på din beställning. Många av våra produkter varierar nämligen mycket i höjd, bredd och vikt eftersom det anpassas efter just dina behov, och därför skulle ett fast fraktpris inte vara rättvist gentemot våra kunder.

Du kan lugnt och tryggt beställa från Bluepack – då vi är ledande inom förpackningslösningar, och arbetar ständigt för att utveckla vårt sortiment och utbud. Vi har över 60 års erfarenhet när det gäller högkvalitativa förpackningsemballage och du garanteras alltid den bästa kvaliteten när du väljer oss som leverantör.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063