23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RPC Superfos ger Cariocas hink med tuschpennor ett nytt utseende

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Carioca® säljs nu i UniPak-behållare som tillverkas av RPC Superfos. Förutom att den är återvinningsbar gör behållarens form och utseende också Cariocas produkter mer synliga i butikshyllorna.

Carioca SpA är ett känt italienskt företag som tillverkar ritning och färgläggningsredskap av hög kvalitet och de använder nu behållare från RPC Superfos till en serie Jumbo-tuschpennor. Cariocas produkter är välkända och används av kreativa barn världen över och säljs i fler än 60 länder, däribland Israel och Italien.

Inom Cariocas bransch är konkurrensen hård. Carioca i Israel såg en möjlighet att få sina produkter att sticka ut från konkurrenternas genom att ändra formen på förpackningen till tuschpennorna från rund till fyrkantig.

Från rund till fyrkantig i Israel ser lovande ut
Marknadsföringschefen för Carioca SpA, dr Giorgio Bertolo, förklarar:

”Den israeliska marknaden var ny för oss och när vi såg att våra konkurrenter använde en rund behållare till en liknande produkt med tuschpennor beslutade vi att prova med en fyrkantig behållare för att framstå som mer tilldragande. När vi fick veta att RPC Superfos kunde leverera en förpackningslösning som är klar att användas och som passar våra behov perfekt, slog vi till med det samma.”

”Vi är mycket nöjda med UniPak-hinken. Den visar sig vara den bästa lösningen på marknaden i förhållande till pris och kvalitet. Vi har fått positiva reaktioner från detaljhandeln och slutanvändare, samtidigt som vi gradvis förbättrar vår försäljning. Det ser riktigt lovande ut.”

Måtten på den fyrkantiga UniPak-behållaren är 129x129 mm, och Carioca använder den utan lock. En transparent film runt behållaren ser till att tuschpennorna hålls på plats. De färgglada dekorationerna på hinken är gjorda med In-Mould Labelling, som ger ett knivskarpt grafiskt utseende och är tåligt mot repor.

Runda plastbehållare i Italien
På den inhemska marknaden i Italien har Carioca beslutat att byta ut en del av de förpackningar som tillverkas med termoformning till en rund formgjuten lösning från RPC Superfos, nämligen en UniPak-hink med ett lock och rött handtag.

”Den runda UniPak-hinken som vi nu använder på den inhemska marknaden lever upp till alla våra behov då den har perfekt höjd och diameter och passar till exakt 100 tuschpennor. Tillsammans utgör båda två av de nya lösningarna en uppfriskande förnyelse av våra förpackningar på både den italienska och den israeliska marknaden, och vi är glada över resultatet.”

UniPak är ett monomaterial och kan återvinnas
Unipak-behållarna från RPC Superfos är framställda av endast en sorts plastmaterial. Det spelar en viktig roll i förhållande till den cirkulära ekonomin eftersom en förpackningslösning som uteslutande är tillverkad av PP (polypropylen) är 100 % återvinningsbar.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.068