23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Nya RIKTLINJER från CEPI avseende pappersprodukter i kontakt med livsmedel.

| Medlemsnyhet | Företag Ecol Studio Consulting AB

Den reviderade versionen av riktlinjerna har publicerats av CEPI. Ecol Studio samarbetar med experten från CEPI och hjälper pappersindustrier att implementera GMP enligt enligt pappersindustrins riktlinjer.

Den reviderade versionen av riktlinjerna för material och produkter i papper och kartong som är avsedda att komma i kontakt med livsmedels har publicerats!

De reviderade riktlinjerna är avsedda att stärka förtroendet hos offentliga myndigheter, företagare och konsumenter för material och produkter som kommer i kontakt med livsmedel.

Den första upplagan publicerades i 2010 och uppdaterades i 2012. Upplagan är mer aktuella än någonsin eftersom den beskriver ännu bättre de högsta säkerhets standarderna där det finns fortfarande brist på harmonisering av den europeiska lagstiftningen för papper.

Säkerhet omfattar alla led i tillverkningkedjan, då har dokumentet utarbetats med ett brett deltagande av branschföreningar: ACE - The Alliance for Beverage Cartons and the Environment; CCB - CEPI Container Board; CEPI - The Confederation of European Paper Industries; CITPA - Confederation of International Converters of Paper and Board in Europe; ECMA –the European Carton Makers Association;  ETS - European Tissue Paper Industry Association; FEFCO - European Federation of Corrugated Board Manufacturers.

För första gången ingår tissue produkter i riktlinjernas tillämpningsområde.

Ecol Studio, som är sponsor av CEPI Paper & Beyond, har samverkat för länge sedan för att implementera Good Manifacturing Practice enligt pappersindustrins riktlinjer tack vare kunskapen om produktions processen och nära samarbete med experter som samverkar med CEPI.

Titta på videon på CEPIs webbplatsen http://www.cepi.org/food_contact_guidelines och kontakta Ecol Studio Consulting AB för en Gap Analysis om din GMP:s överensstämmelse med Reg. (EU) 2023/2006 och branschens riktlinjer.

Prata gärna med oss hos Pack Point Nordic i Stockholm den 16:e maj. Vi är stolt partner, då ses vi på plats!

 

 

 

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Ecol Studio Consulting AB

Mobilvägen 12
223 62 Lund
Sverige
Ecol Studio Consulting AB

Sänd till en kollega

0.141