23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

RPC Superfos mottar CSR-certifikat från Randers kommun

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Plastförpackningstillverkaren RPC Superfos Randers har förärats ett CSR-certifikat för att ta socialt ansvar och vara en inkluderande arbetsplats där även flexjobbare och utsatta arbetslösa får plats.

Sedan några år har Randers kommun i Danmark haft fokus på en inkluderande arbetsmarknad och företags sociala ansvar. Nu har 150 av 6 000 företag i kommunen tilldelats ett CSR-certifikat, då de uppfyller en rad kriterier för att vara en inkluderande arbetsplats. RPC Superfos Randers är ett av dem.

CSR står för Corporate Social Responsibility och plastförpackningstillverkaren RPC Superfos mottar certifikatet som ett bevis på att företaget erbjuder meningsfulla praktik-, lärlings-, jobbtränings- och jobbmöjligheter för utsatta medborgare och arbetslösa i utkanten av arbetsmarknaden.

Stolt å kollegernas vägnar
Produktionschef Morten V. Nielsen, RPC Superfos Randers, säger:

”Det är klart att vi är stolta över att ha fått certifikatet, men vi är först och främst stolta över våra kollegor som genom sina anställningar hos oss nu återuppbygger sin yrkesmässiga självkänsla och anknytning till arbetsmarknaden.”

”Vi uppskattar också det erkännande som det innebär att RPC Superfos Randers nu finns med i kommunens lokala bank med CSR-fall. Det är bara bra om det vi gör kan inspirera andra företag. För oss är det helt naturligt att vara en inkluderande arbetsplats och på så sätt stödja det lokalsamhälle som vi är en del av.”

Randers kommun rosar RPC Superfos
Michael Kristoffersen, företagskonsult på Randers kommun, Jobcenter Randers Erhverv, höll ett tal i samband med överräckandet av CSR-certifikatet och sa bland annat:

”Genom att certifiera er hoppas vi kunna skapa uppmärksamhet kring ert företags arbete och insats. Ni är några av dem som gör skillnad för utsatta arbetslösa och som har ”något på hjärtat” när det gäller frågan om hur man kan motivera andra företag att tänka på socialt ansvar i sina rekryteringsrutiner. Det har stor betydelse för den enskilda medborgaren, men även för Randers kommun som behöver samarbetspartner för att lyfta arbetet med att hjälpa utsatta arbetslösa till självförsörjning.”

Plastförpackningstillverkaren RPC Superfos sysselsätter 185 anställda, varav en handfull arbetar som flexjobbare, vanligtvis på lagret eller i produktionen.

Både den Europeiska socialfonden och Region Midtjylland har stöttat Randers kommun i samband med CSR-projektet Local Supplier of Social Responsibility om inkluderande arbetsplatser.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.109