23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

FCM utan kompromiss

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Förpackningsprodukter till livsmedel från RPC Superfos är säkra och utvecklade i enlighet med gällande lagar. Allt material i kontakt med livsmedel (FCM) genomgår noggranna tester hos Eurofins Consumer Product Testing.

Allt material i kontakt med livsmedel måste leva upp till stränga krav och föreskrifter, och av uppenbara skäl är det viktigt för livsmedelsproducenterna att skapa trygghet för konsumenterna och att säkerställa att deras produkter överensstämmer med gällande lagstiftning.

Oberoende tredje part ansvarar för analys och testning
Ett samarbete med RPC Superfos när det gäller livsmedelsförpackningar ger sinnesro. Kvalitet och hygien under hela produktionsprocessen har hög prioritet hos RPC Superfos, liksom överensstämmelse med relevant europeisk lagstiftning på området. För att uppnå högsta grad av trovärdighet och få bästa tänkbara expertkunskap anlitar RPC Superfos det oberoende specialistföretaget Eurofins Consumer Product Testing.

“Livsmedelssäkerhet är av högsta prioritet hos oss på RPC Superfos. Vi är väldigt nöjda med att alla nödvändiga tester, inklusive noggranna analyser av alla kombinationer av polymerer, masterbatch och etiketter utförs av de oberoende specialisterna från Eurofins”, säger Michał Kamiński, Divisions Quality Manager på RPC Superfos.

RPC Superfos ligger i framkanten
Eurofins Consumer Product Testing i Danmark ingår i den globala verksamheten Eurofins Scientific och är ISO 17025-certifierat. Brian Jensen, senior konsult med en naturvetenskaplig kandidatexamen i kemi, är en av specialisterna på Eurofins Consumer Product Testing och arbetar med RPC Superfos. Han säger:

“På marknaden för livsmedelsförpackningar ligger RPC Superfos verkligen i framkanten när det gäller överensstämmelsetester. RPC Superfos investerar massivt i tredjepartsanalyser och kompromissar aldrig med livsmedelssäkerhet.” Han fortsätter:

“Vi är väldigt nöjda med att ha RPC Superfos som kund. De är väldigt noggranna med att följa FCM-kraven. De ifrågasätter i stort sett aldrig rekommendationerna vi ger dem, och det är helt upp till oss att bestämma vad som ska testas och hur det ska ske.”

Ett effektivt och lämpligt FCM-test
Eurofins granskar noggrant de rättsliga krav som gäller för FCM på en internationell nivå och bestämmer vilka tester och undersökningar som krävs – varken mer eller mindre. Eurofins skapar sig en översikt över produktportföljen och analyserar grundligt alla plastförpackningsmaterial från RPC Superfos. Materialen grupperas och för varje grupp utarbetas relevanta testplaner. På laboratorierna hos Eurofins genomför man de olika testerna, inklusive för total migration, specifik migration, innehåll och NIAS (Non-Intentionally Added Substances).

Säker och flexibel innovation
Livsmedelsproducenter (och andra producenter) kan hos RPC Superfos Innovation Center i Randers utveckla sin egen unika plastförpackningslösning i nära samarbete med RPC Superfos designingenjörer och tekniker. Med detta test-setup och nära samarbete med Eurofins kan man hos RPC på ett säkert sätt prova olika kombinationer av råmaterial och kort tid därefter ha ett provexemplar av sin förpackning i handen. Det ger trygghet och öppnar upp för kreativitet och flexibilitet i utvecklingen av nya plastförpackningslösningar.

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Sänd till en kollega

0.078