23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sträckfilmsmaskin gav Fresenius Kabi tidsvinst och bättre arbetsmiljö

| Medlemsnyhet | Företag ITO PallPack AB

Fresenius Kabi köpte sträckfilmsmaskinen PallPack 2000F för att förbättra arbetsmiljön men den ger också stora effektivitetsvinster. – Vi sparar nog 70–80 procent i tidseffektivitet, säger Johan Zetterborg på Fresenius Kabi.

Fresenius Kabi har mer än 800 anställda i Sverige, men globalt arbetar hela 110 000 anställda för bolaget som är specialiserat på nutritioni droppåsar, narkosmedel och medicinsk teknik. Produktionsanläggningen för intravenösa näringslösningar finns i Uppsala.
– Vi hade behov av en ny sträckfilmsmaskin och genom en annan leverantör kom vi i kontakt med PallPack. Vi fick tips om PallPacks maskin där man kan ställa på pallen, backa undan trucken och starta den från trucken, säger Johan Zetterborg, linjechef för palletering och oxalert på Fresenius Kabi.
Med den tidigare sträckfilmsmaskinen var de tvungna att gå av trucken, knyta fast sträckfilmen vid pallen och backa trucken innan sträckfilmningen startade.

Mycket smidigare
Produktionen i Uppsala rullar dygnet runt, året runt i femskift. PallPack 2000F används vid sidan av den helautomatiska produktionslinjen och plastar cirka 50–60 pallar per dygn och vid underhållsstopp drygt det dubbla.
– På logistikavdelningen är vi cirka 30 personer och vi använder sträckfilmsmaskinen till allt möjligt, allt vi hanterar är gods som står på pallar, säger Johan Zetterborg.
Han menar att den största fördelen med PallPack 2000F har att göra med arbetsmiljön.
– Du gör allting från trucken. Man ställer enkelt på pallen på plattan som sträckfilmsmaskinen har, man backar och sätter igång den med fjärrkontroll. På alla andra sträckfilmsmaskiner som finns på marknaden så måste du alltid gå av trucken, knyta fast sträckfilmen någonstans innan du kan starta maskinen. Dessutom måste du skära av sträckfilmen när den är klar, men det sköter PallPack-maskinen automatiskt.

Enkel installation
Johan Zetterborg är tydlig med attFresenius Kabi köpte sträckfilmsmaskinen på grund av arbetsmiljöskäl men en ökad effektivitet har kommit som en bonus. Han uppskattar tidsvinsten till 70–80 procent eftersom den som kör igång sträckfilmsmaskinen nu kan åka iväg och göra något annat medan maskinen arbetar.
– Vi har använt maskinen i nästan ett halvår nu utan problem, det är väldigt imponerande med tanke på att den är så automatisk som den är och det har varit väldig snabb support när vi haft frågor om den. Dessutom var den enkel att installera, det var plug and play, avslutar han.

 

Medlemsnyhet

Företag
ITO PallPack AB

Ellakrogsvägen 1
187 33 Täby
Sverige
ITO PallPack AB

Sänd till en kollega

0.063