23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

DS Smiths spillmaterial blir konst

| Medlemsnyhet | Företag DS Smith Packaging Sweden AB

Dammet är myggorna i verkstaden. Du viftar bort det från ögonen eller spottar av det från läppen. Det som de flesta förkastar, ser andra möjligheter i.

Konstelever från tre olika designhögskolor; Konstfack i Stockholm, Högskolan för design i Göteborg, samt Linnéuniversitetet i Växjö har visat att man genom återvinning och förnyelse kan skapa vacker konst av industriers avfall. Tolv företag har samarbetat med eleverna och ett av dessa är DS Smith i Värnamo.

Fyra elever från universitetet Konstfack i Stockholm har under året besökt fabriken i Värnamo och fått bekanta sig med vårt företag och vår verksamhet. Därefter har de fått tillgång till spill-material från vår produktion i form av damm och wellpapp. Dessa material har sedan eleverna använt som grund i skapandet av sina konstverk.

En elev har av damm skapat plattor som satts samman till en skärmvägg som exempelvis kan användas för att dela av en kontorsmiljö. En annan elev har inspirerats av oljudet i fabriksmiljön och har av dammet skapat en ljudinstallation som ger vackra toner. Den tredje eleven fångades av doftintrycken i wellpapp-fabriken och har genom sitt konstverk återskapat upplevelsen av wellpapp-doften. Den fjärde eleven har undersökt spillmaterialets framtida roll i arkitektur och därför använt dammet som fyllnadsmaterial i golvsprickor.

Dessa fyra konstverk finns tillsammans med övriga elevers bidrag, att se som del i utställningen ’Wasteland’ på Vandalorum i Värnamo fram till och med den 13 januari 2019.

Medlemsnyhet

Företag
DS Smith Packaging Sweden AB

Myntgatan 8D
331 30 Värnamo
Sverige
DS Smith Packaging Sweden AB

Sänd till en kollega

0.06