23948sdkhjf

Coca-Cola vill återvinna allt

Svenska verksamheten sätter upp mål för att återvinna allt förpackningsmaterial.
Coca-Colas svenska verksamhetsgren meddelar att man satt ett nytt mål för återvinning: allt deras förpackningsmaterial ska återvinnas.

För att lyckas med ambitionen sätter man upp målet att minst hälften av materialet i företagets PET-flaskor ska bestå av återvunnen plast, inom de närmsta tre åren. Dessutom kommer man att arbeta tillsammans med lokala och nationella samarbetspartners för att säkra en total återvinning.

I dag återvinns 1,7 miljarder flaskor och burkar om året inom Returpacksystemet, vilket motsvarar 85 procent av de burkar och PET-flaskor som finns i omlopp.

– 85 procent är imponerande, ur ett internationellt perspektiv. Men för oss räcker inte det. Ett svinn på 15 procent är inte acceptabelt. Det är därför som vi nu sjösätter vårt initiativ för att öka insamlingen av förpackningsmaterial, men vi kommer också att snabba på arbetet med att öka graden av återvunnet material i nya förpackningar, säger Pierre Decroix, vd för Coca-Cola European Partners Sverige, i ett uttalande.

Enligt Coca-Cola själva har man de senaste åren arbetat för att reducera materialanvändningen i förpackningarna, samtidigt som man försökt öka graden återvunnet material. Enligt uppgifter från bolaget har det hittills lett till en minskning av användningen av förpackningsmaterial med i genomsnitt 1 300 ton per år sedan 2010.

Sedan tidigare har Coca-Cola sjösatt ett projekt under namnet Plantbottle, där den senast utvecklade flaskprototypen är helt och hållet gjort av växtbaserat material.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157