23948sdkhjf

Pack Sweden upphör som tidning

Trade Promotion Förlag AB, som ger ut tidningarna nord emballage och Livsmedel i fokus, övertar i ett samarbetsavtal med AGI Publishing House, den tryckta tidningen Pack Sweden.

Tidningen Pack Sweden (tidigare Pack+Plast) upphör som egen tidning och blir en del av tidningen nord emballage. Detta är konsekvensen av ett samarbete mellan Trade Promotion Förlag och AGI Publishing House.

Så sent som för ett halvår sedan övertog AGI Publishing House, som också ger ut tidningen Sign & Print, tidningen Pack + Plast från det danska förlaget Techmedia. Tidningen stöptes om och fick det nya namnet Pack Sweden. Det blev dock inte många utgåvor under det nya namnet. Pack Sweden upphör som tidning efter 20 år på marknaden. Sajten och nyhetsbrevet Pack Sweden.se lever dock vidare och ska fortsättningsvis endast koncentrera sin bevakning på tryckprocesser och material som man trycker på.

– Det som sker nu är att vi tar över den tryckta Pack Sweden och integrerar den i nord emballage med omedelbar verkan, säger Hans Friedsam, VD på Trade Promotion Förlag.

Någon minskning av personal inom varken redaktion eller försäljning är inte aktuell som en följd av samarbetet, menar företrädarna för respektive bolag.

– Den här lösningen kommer att frigöra redaktionella resurser för att ge marknaden en djupare och bättre bevakning inom såväl förpackningsteknik och dess affärer som inom tryck och materialval. Den här affären innebär ingen minskning av personal, bara en fokusering, säger Peter Ollén är VD för AGI Publishing House.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11