23948sdkhjf

FTI planerar egen återvinningsanläggning

På Packmarknadens Pack@lunch förra veckan avslöjade värdföretaget FTI att man planerar att bygga en ny egen återvinningsanläggning för plastförpackningar i Sverige. Anläggningen ska bli storskalig och inrymmas i Electrolux nedlagda fabrikslokaler i Motala.

– Återvinningskapaciteten för plastförpackningar är för liten i Sverige för den ökade källsortering som vi ser kommer och som behövs för att nå höjda mål. Vi anlitar idag fyra anläggningar, varav tre ligger i Tyskland och en i Sverige. Dessutom vill vi genom att själva äga och initialt driva en anläggning skaffa oss mer detaljerad kunskap om återvinningsprocesserna som vi som beställare av dessa tjänster kommer att kunna återföra till våra kunder, producenterna i Sverige, säger Annica Dahlberg.



Den nedlagda fabriken har all infrastruktur på plats – vatten, el, fiber, ventilation, sprinklers m m. Här finns option på totalt 26 000 kvadratmeter, vilket möjliggör en storskalig anläggning som FTI menar det finns behov av i Sverige. Planerna har också kommit en bit på vägen. En grov ritning har gjorts för återvinningsanläggning i befintlig fastighet och en ansökan om miljötillstånd har lämnats in.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064